iZi Modular i-Size2018-02-05T14:29:21+00:00

iZi Modular i-Size

Najnovija BeSafe-ova autosjedalica koja pruža najviše mogućnosti

Tražite autosjedalicu koja se koristi suprotno od smjera vožnje do djetetove četvrte godine, ali ipak želite imati mogućnost okretanja u smjer vožnje? Želite da se u oba smjera postavlja pomoću ISOfix-a, na jednostavan način, te da ima indikatore za pravilno postavljanje? Bilo bi dobro da bude praktična za upotrebu i da ne sadrži štetne tvari i toksične materijale. Važno Vam je da je udobna za Vaše dijete, te da ima nekoliko različitih položaja nagiba koji omogućavaju dobar pogled djetetu ili udobno spavanje i to u oba smjera u koja se sjedalica može postaviti? Također, očekujete da sjedalica Vašem djetetu pruža dovoljno prostora za noge, ali i da je možete primaknuti sjedalu automobila kad je prazna ili kada se u njoj vozi manje dijete? Uz to, nikada nećete kompromitirati sa sigurnošću i za svoje dijete tražite samo izrazito sigurnu sjedalicu, odobrenu prema najnovijoj, i-Size regulativi, s dodatnim sustavima zaštite od bočnog udara? Konačno, možda Vam dobro dođe mogućnost da bazu autosjedalice iskoristite i za autosjedalicu za novorođenče? Ako su to Vaša očekivanja, Vaše rješenje je BeSafe iZi Modular i-Size, najnoviji izum BeSafe-ove tvornice sigurnosti.

BeSafe iZi Modular – Inovativni sustav sigurnosti 3u1

Autosjedalica BeSafe iZi Modular i-Size dio je BeSafe-ovog inovativnog sustava sigurnosti: iZi Modular. Taj sustav pruža rješenje na principu 3u1 za djecu od rođenja do 4 godine starosti i sastoji se od ISOfix baze, te pripadajućih autosjedalica koje se postavljaju na bazu: autosjedalice za novorođenče BeSafe iZi Go Modular i-Size (za djecu od 40 do 75 cm visine, odnosno dobi od otprilike 0 do 12 mjeseci) i autosjedalice za veću djecu BeSafe iZi Modular i-Size (za djecu od 61 do 105 cm visine, odnosno dobi od otprilike 6 mjeseci do 4 godine).

Cijeli sustav sigurnosti iZi Modular i-Size odobren je u skladu s najstrožim  i najnovijim propisima za dječje autosjedalice – UN R129 (i-Size).

Autosjedalica za djecu BeSafe iZi Modular i-Size

BeSafe iZi Modular i-Size može se koristi u smjeru suprotnom od smjera vožnje za djecu visine 61 – 105 cm, što je otprilike od 6 mjeseci do 4 godine starosti. Ista se atosjedalica može postaviti u smjer vožnje i tako koristiti za djecu koja su visoka minimalno 88 cm i stara minimalno 15 mjeseci. BeSafe preporučuje da se djeca što dulje voze suprotno od smjera vožnje, a po mogućnosti najmanje do 4. godine starosti. Vožnja u smjeru suprotnom od smjera vožnje 5 je puta sigurnija od vožnje u smjeru vožnje, te je postavljanje djeteta u suprotan smjer najbolji način da ga se zaštiti od ozljeda uslijed prometne nesreće.

BeSafe iZi Modular i-Size može se postaviti u automobil samo uz pomoć ISOfix baze, te je nije moguće vezati pojasom automobila.

Jednostavno postavljanje pomoću modularne ISOfix baze

BeSafe iZi Modular i-Size ISOfix baza ima prilagodive ISOfix ručice pomoću kojih se baza može udaljiti ili približiti naslonu automobilskog sjedala, te se tako može povećati prostor za noge djeteta ili napraviti više mjesta u automobilu. Baza ima indikatore u boji i zvučne indikatore koji osiguravaju ispravno postavljanje, te je sigurnost i praktičnost u središtu pažnje. Obje autosjedalice – za bebe i za veću djecu, jednostavno se jednim klikom postavljaju i skidaju s baze.

Superiorna sigurnost

BeSafe iZi Modular pokazao se izvrsnim na testiranjima i dokazao je sukladnost s novim strogim EU standardom R-129 (i-Size). Poboljšana zaštita od bočnog udara nadilazi zahtjevne kriterije standarda R129. S dodatnom podstavom za područje glave koja se koristi u prvim mjesecima, poboljšanom zaštitom  od bočnog udara (SIP+) i jastučićima za bebe, ovaj sustav autosjedalica pruža superiornu sigurnost za Vaše dijete u prvim godinama njegovog života.

Udobnost za Vaše dijete

BeSafe iZi Modular lako se prilagođava rastu Vašeg djeteta, s prilagodljivim osloncem za glavu i jastučičem u kojem dijete sjedi. Magneti koji olakšavaju upotrebu autosjedalice drže pojaseve izvan autosjedalice kako Vam ne bi smetali pri stavljanju djeteta u sjedalicu. Jedinstvena kombinacija EPS pjene u ljušturi sjedalice s mekom podstavom doprinosi udobnosti iZi Modular sjedalice. Mnogobrojni položaji za spavanje koji se lako namještaju čine ovu sjedalicu izvrsnim izborom.

Visoke ocjene na testovima sigurnosti

BeSafe iZi Modular dobio je visoku ukupnu ocjenu «Gut» na testiranju ADAC-a / Stiftung Warentest-a u svibnju 2016. Napominjemo da se prilikom objave rezultata testiranja uvijek prikazuju najlošiji rezultati koje postigne autosjedalica, a rezultat sigurnosti od 1.8 je izuzetan razultat za autosjedalicu koja se može koristiti u oba smjera (prema natrag i prema naprijed), te on svrstava iZi Modular u sam vrh i-Size odobrenih autosjedalica.

Što duže u suprotnom smjeru

Dugogodišnja istraživanja i praćenje prometnih nesreća pokazuju da bi se sva djeca prvih nekoliko godina života trebala voziti u smjeru suprotnom od smjera vožnje. Testiranja autosjedalica koja su proveli ADAC i Međunarodni savez udruga potrošača ICRT pokazuju da je rizik za ozljede vrata 5 puta veći kod autosjedalica okrenutih u smjeru vožnje od onih okrenutih suprotno od smjera vožnje.

Iskustva iz Skandinavije u kojoj se već dugi niz godina koriste autosjedalice okrenute u smjeru suprotnom od smjera vožnje također pokazuju da ljuštura tako okrenute autosjedalice štiti dijete od udara u prednje sjedalo automobila ili druge objekte koji mogu letjeti po kabini u slučaju sudara. Nadalje, smanjuje se mogućnost ozljeda koje uzrokuje pritisak pojaseva na tijelo djeteta.

Proučavanjem niza stvarnih nesreća u kojima su kao putnici sudjelovala djeca, Volvo je također dokazao da su autosjedalice okrenute u smjeru suprotnom od smjera vožnje 5 puta sigurnije od autosjedalica okrenutih u smjeru vožnje.

Američko Pedijatrijsko Društvo također preporuča da se djeca voze okrenuta suprotno smjeru vožnje barem do navršene dvije godine.

Autosjedalica BeSafe iZi Kid i-size Vašem djetetu omogućava vožnju u smjeru suprotnom od smjera vožnje do otprilike 4 godine starosti – tj. do 18 kilograma (djeca bi trebala sjediti okrenuta suprotno od smjera vožnje što je duže moguće). Sukladno i-size regulativi zabranjeno je voziti djecu u smjeru voženje do navršenog 15. mjeseca života, a BeSafe preporuča da se djeca voze u smjeru suprotnom od smjera vožnje barem do navršene treće godine života.

Pogodno za:

Visina: 61-105 cm

od 2.969,00 kn

kupi odmah