Baby MORI: Ljubav na prvi dodir!

Kada kupujete za Vaše malene, želite kupiti najbolje, posebno kada se radi o dječjoj odjeći. Od novorođenčadi do velikih dječaka i curki, svi zaslužuju udobnu, mekanu, praktičnu, ali i ono najvažnije – robu koja će biti nježna prema osjetljivoj koži djeteta. Kao inovacija na tržištu, brend Baby MORI donosi najslađe kompletiće, hlačice, vreće za spavanje i još mnogo toga izrađene od posebne kombinacije bambusovih vlakana i organskog pamuka. Kombinacija iznimne mekoće i izdržljivosti idealna je za sve aktivnosti od igre do spavanja, a održiva, prozračna i termoregulacijska tkanina osim što je nježna prema dječjoj koži, nježna je i prema našem planetu. U nastavku saznajte koje su sve prednosti ove čarobne tkanine!

Baby Mori

Izvor: Baby Mori

Bambusova vlakna – tradicija ili novost?

Iako se čini kao da su tkanine od bambusa nedavni razvoj, budući da su ušle na komercijalna tržišta tek u posljednjih 20 godina, koncept odjeće od bambusa nije nov. Prvi patent koji je uključivao bambus napravio je Philipp Lichtenstadt 1864. godine, koji je imao ideju koristiti bambus u proizvodnji odjeće, otirača i papira. Međutim, zbog troškova proizvodnje u to vrijeme, prva ideja se nije realizirala sve do skoro 150 godina kasnije  u 2001., kada je bambus po prvi puta materijaliziran u tkaninu na Sveučilištu u Pekingu. Od 2004. proizvodnja tkanine od bambusa iznimno raste zbog tehnološkog napretka u cjenovno pristupačnim proizvodnim procesima i potražnje za zelenijim i održivijim proizvodima. Bambus je kao materijal relativno nov u odjevnoj industriji, stoga je potpuno prirodno da ste radoznali o njegovim svojstvima. On je zapravo ništa drugo osim celuloze koja je ekstrahirana iz biljke bambus, kao što je i viskoza celuloza iz pamuka.

Izvor: Ortohispania

Brojne prednosti bambusove tkanine

Bambus je jedna od najbrže rastućih drvenastih biljaka na svijetu, što ga čini prirodnim, održivim i obnovljivim resursom. Osim brzog rasta, šume bambusa vrlo su guste, što znači da im je potrebno manje prostora. Kako bi stvorili organsku odjeću od bambusa, Baby MORI ponosi se procesom zatvorene petlje pa se sve vode i kemikalije iznova i iznova koriste u proizvodnom procesu kako bi se smanjile potrebe za vodom i dodatno zagađenje okoliša. Bambus je održiviji od pamuka na način na koji se uzgaja, ali to ga čini puno skupljim. Zato je Baby MORI jedinstvena tkanina mješavina organskog pamuka i bambusa. Odabrali su organski pamuk, ne samo zbog toga jer je mekši od običnog pamuka, već se uzgaja metodama s niskim utjecajem na okoliš.

Jedna od najvažnijih svojstava ove tkanine za djecu je to da je iznimno nježna na dodir. Dječja koža može biti iznenađujuće osjetljiva, zbog čega su i nastale njihove vreće za spavanje. Osipi su jedno od najčešćih kožnih stanja za Vaše malene, a tkanine od bambusa mogu ih ublažiti. Bambusova tkanina ima nevjerojatnu sposobnost upijanja vlage iz kože kako bi osip ostao čist i suh tako da brzo zacijeli. Također, tkanina od bambusa iznimno je prozračna i učinkovita u odzračivanju viška topline i vlage od tijela. To znači da čak i u vrućim vremenskim uvjetima maleni mogu prirodno regulirati svoju temperaturu kako se ne bi pregrijali. Zbog strukture i prozračnosti bambusa, zrak može slobodno teći kroz tkaninu tako da njihova tjelesna temperatura može regulirati vanjsku temperaturu držeći ih toplima i u hladnim danima. Bambus odbija česte alergene kao što su grinje upijanjem vlage, što je osobito korisno prije spavanja. Ovaj pad vlažnosti stvara negostoljubiv okoliš za grinje i bakterije, čime smanjuje njihove izglede za preživljavanje čineći ga idealnom tkaninom za alergičare!

Izvor: Baby Mori

Osim iznimnih funkcionalnih svojstava, Baby MORI može se pohvaliti i kreativnim uzorcima i dizajnima koji će svakog mališana obući sa stilom od glave do pete! Isprobajte čari ove inovativne tkanine i pružite Vašem djetetu udobnost kao nikada dosad! Baby MORI asortiman dječje odjeće od sada je dostupan i kod nas! Posjetite nas u dućanu i uvjerite se u mekoću koja će Vas osvojiti na prvi dodir, ili u par klikova provjerite cijelu Baby MORI ponudu na našem webshopu. Uvjereni smo da ćete se zaljubiti!